UUTUUS! HYBRIDIOPETUS

Musiikkikoulu Alkusoitto on rakentanut perinteisen musiikinopiskelun rinnalle aivan uudenlaista konseptia, hybridiopetusta. Hybridiopetuksessa yhdistyy perinteinen lähiopetus ja nettipohjainen itseoppimismalli. Opiskelijalla on käytössään opintoja eteenpäin vievä tietokoneohjelma ja tukena soitonopettaja. Opiskelu lähtee liikkeelle lähiopetuksesta, jossa opastetaan tietokone-ohjelman käyttöön ja oppilaan tason mukaisesti katsotaan valitun soittimen käyttöä. Tämän jälkeen oppilas opiskelee omatoimisesti omien aikataulujensa mukaan tietokoneohjelman avustuksella käyden kerran kuukaudessa lähiopetuksessa. Lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua yhteisiin yhteissoittosessioihin. Tukea annetaan myös lähiopetusjaksojen välissä, oppilas voi osallistua säännöllisesti järjestettäviin webinaareihin ja kysymyksiin vastataan myös sähköpostitse. Alussa hybridiopetuksen piiriin kuuluu piano, kitara, ukulele, basso ja laulu.

Milloin hybridiopetukseen voi ilmoittautua?
Hybridiopetus aloitetaan tammikuun alusta 2020. Ilmoittautuminen opetukseen on kuitenkin jo auki ja uusia oppilaita otetaan mukaan jatkuvasti.

Kenelle?
Hybridiopetus on tarkoitettu kaikille yli 13-vuotiaille, joilla on vähintään välttävät tietotekniset taidot sekä kyky ja motivaatio opiskella itsenäisesti. Oppimisen edistymisen varmistamiseksi mukana on lähiopetus, joka varmistaa soittotekniikoiden ja –asennon oikeellisuuden ja jonka avulla pystytään pureutumaan syvemmälle kappaleiden tulkintaan.

Miten ilmoittautua mukaan?
Mukaan voi ilmoittautua Alkusoiton nettisivujen kautta osoitteessa: http://alkusoitto.fi/opetustarjonta/ilmoittautumislomake/ tai ottamalla yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen toimisto@alkusoitto.fi Alussa minimisitoutumisaika on kolme kuukautta, tämän jälkeen irtisanomisaika on kuukauden.

Mitä välineitä aloittamiseen tarvitaan?
Oppilaalla tulee olla itsellään valitsemansa soitin sekä välineet, joiden avulla tietokonepohjainen oppiminen on mahdollista. Alkuun pääsee älykännykännykällä, toki isompi ruutu voi olla helpompi ja mukavampi käyttää. Etenemisen myötä voi tietysti tulla mieleen hankkia parempia laitteita, kuten kuulokkeet mikrofonilla. Tarvittaessa Alkusoitolta voi kysyä opastusta laitehankintojen kanssa.

Miten yhteissoittotunnit toimivat?
Hybridiopetukseen osallistujat ilmoittavat opettajalleen halunsa yhteissoittoon, jonka jälkeen opettajat opastavat ilmoittautuneet harjoittelemaan samoja kappaleita. Yhteissoitto tapahtuu viikonloppuisin Alkusoiton tiloissa, mukana sessioissa on myös vetäjä.

Mitä tehdä jos tulee kysymyksiä?
Kaikissa kysymyksissä voi kääntyä Alkusoiton puoleen. Kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen toimisto@alkusoitto.fi Livenä kysymyksiin vastaillaan webinaareissa. Myös opettaja vastaa esiin tulleisiin kysymyksiin lähiopetuksessa.

Ilmoittaudu hybridiopetukseen: http://alkusoitto.fi/opetustarjonta/ilmoittautumislomake/

Kysy lisää: toimisto@alkusoitto.fi

Tervetuloa mukaan Hybridiopetukseen!